JÉZUS KRISZTUS AZ ÉLET KENYERE

TÉRJ MEG, KÜLÖNBEN elkárhozol! Mondd el hangosan ezt az imát! JÉZUS , ÉN HISZEK BENNED ,ELFOGADLAK TÉGED MEGVÁLTÓMNAK,URAMNAK, KÉRLEK, BOCSÁSD MEG A BŰNEIMET. JÉZUS JÖJJ ÉS KÖLTÖZZ A SZÍVEMBE ,ÉLETEMBE.KÉRLEK VEZESS ENGEM ÉS SZENTELJ MEG. ÁMEN

    

Katolikus forditás   KÁLDI-NEOVULGATA bibliaforditas 

  ÚJ PROTESTÁNS  forditás   

ZSIDÓ FORDITÁS    Dr.Bernstein Béla-Mozes öt könyve         

  KÁROLI féle református biblia

WBTC egyszerü forditás Új-szüvetség                   

  VIDA Sándor-Újszövetségi_Szentirás

  Biblia PC-re KÁROLI   

 Bibliai kisokos                                                                                  

  Power Point  

  MEGVALLÁSOK

             


Mi a Biblia?   A biblia  görög szó, amelynek jelentése: könyvek. Arra utal ez az elnevezés, hogy a Biblia tulajdonképpen egy iratgyűjtemény, 66 írásművet tartalmaz, amelyeket bibliai könyveknek nevezünk. A Biblia két fő részből áll   -  Ószövetség és az Újszövetség.

A 66 irat közül 39 eredetileg héber (egy egészen kis része arám) nyelvű, és Izráel népe körében keletkezett az i. e. XV. századtól az i. e. IV. századig. A Bibliának ezt az első részét Ószövetségnek (vagy Ótestamentumnak) nevezzük. A többi 27 irat az őskeresztény egyház körében keletkezett az i. sz. I. század folyamán, eredetileg görög nyelven. Ebben az időben a görög volt az első számú világnyelv a Római Birodalom területén. A Biblia második részét Újszövetségnek (vagy Újtestamentumnak) nevezzük.

A Biblia fő szerzője az Isten, aki embereket használt fel az írásra.

 A fő szerző az Isten. A leíró szerzőket Ő sugalmazta. Ezért Isten szavának, Isten üzenetének nevezzük a Bibliát.

A Biblia Isten szava hozzánk.     Megismertetni Istent és az Isten tanítását. Ezzel kívánja hitre és szeretetre ébreszteni az embert, Isten iránt és embertársai iránt. Bemutatja Isten emberszeretetét. Nevelni akarja Isten népét, az Ó- és Újszövetség egyházát, közösségét, hogy saját földi létének és üdvözségének érdekében, de mindenekfölött Isten iránti szeretetből, Isten akarata szerint rendezze be életét.     Az Ószövetség Jézus Krisztus fogadására készíti fel az emberiséget, elsősorban a választott népet.

Az Ószövetség történelmi könyveket, tanításokat, imádságokat és jövendöléseket tartalmaz. Világirodalmi remekműveket is találunk benne. Ilyen például az Énekek éneke, vagy a Jónás könyve. Az Ószövetségben van a legterjedelmesebb könyv, a 150 imát tartalmazó Zsoltárok könyve.

Az Újszövetség bemutatja Jézus Krisztus életét és tanítását, megismertet az első keresztény közösségek életével

Az Újszövetség négy evangéliuma Jézus Krisztus tanítását és életét állítja elénk. Az Apostolok Cselekedeteiből és az apostolok leveleiből az első keresztények életét és hitét ismerjük meg. Bemutatják, hogyan értették és hogyan valósították meg Jézus Krisztus tanítását.

   Célunk, hogy olvasása által megismerjük és megismerve megszeressük az Istent. Rájöjjünk a Biblia olvasása nyomán, hogyan kell élni, hogyan kell cselekedni.

A Bibliát ne úgy olvassuk, mint egy tankönyvet, se ne úgy mint egy regényt. Lassan, egyszerre kis részt olvassunk el belőle. Egy gondolati egységet. Olvasás után tegyem le és gondolkozzam el magamban, hogy mint mond számomra az elolvasott bibliai részlet? Mit üzen nekem a ma olvasott részben az Isten?

 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 46
Heti: 99
Havi: 786
Össz.: 271 229

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: BIBLIA LETÖLTÉS
JÉZUS KRISZTUS AZ ÉLET KENYERE - © 2008 - 2018 - ige.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kaldi biblia doc - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »